Energy efficiency and optimization

Presenterte UiB AI på den europeiske arena

Delegasjonen fra UiB bestod av medlemmene fra styringsgruppen for UiB AI og presenterte UiB sitt arbeid med forskning, utdanning og innovasjon på tvers av fakultetene i feltet kunstig intelligens. Norges ambassadør til EU, Rolf Einar Fife som ønsket velkommen til markeringen, der styringsgruppen og en rekke inviterte gjester fra ulike organisasjoner og bedrifter fikk presentert UiBs arbeid med kunstig intelligens. – Det er en glede å ta imot dere her på Norway House. Kunstig intelligens er stadig viktigere i en urolig verden – og dere gjør en solid jobb på dette feltet ved UiB, sa Fife i sin velkomsthilsen.

I tillegg til den offisielle UiB AI-lanseringen, har styringsgruppen de siste dagene hatt møter med ulike partnere og interessenter i Brussel for å presentere arbeidet som gjøres på kunstig intelligens ved Universitetet i Bergen, og ikke minst for å synliggjøre bredden av AI-aktiviteten på UiB.

– Vi tror at UiB AI kan bidra til et felles europeisk arbeid innen kunstig intelligens for å sette Europa i forkant av vitenskapelig og teknologisk utvikling. Det ar vært svært nyttig for oss å bli bedre kjent med europeisk politikk, finansieringsordninger og samarbeidsmuligheter på AI-feltet, sier Heggernes.

Hun får støtte fra kontorsjef ved UiBs Brusselkontor, Charlotte Eide.

– Møtene UiB AI har hatt her i Brussel de siste dagene har vært veldig nyttige. Jeg tror nå at alle i «Brussel-bobla» kjenner til UiB AI, og de aktivitetene som skjer innen kunstig intelligens på UiB. Så håper jeg at vi fortsatt kan jobbe med å posisjonere UiB og UiB AI i Brussel og Europa fremover, sier Eide.

Les mer her

Foto/ill.: Odd Vegard Kandal-Wright UiB, Pixabay, HVL

Other updates

No items found.