Hydrogen

Forskningsmiljøer i Vestland kniver om nytt hydrogensenter.  

Forskningsmiljøer i Vestland kniver om en kvart milliard til nytt hydrogensenter. Daglig leder Charlotte G. Krafft i Energiomstilling Vest tror et hydrogensenter på Vestlandet vil kunne bli en motor for forsterket samarbeid mellom industri og akademia.

Forskningsmiljøer i Vestland kniver om en kvart milliard til nytt hydrogensenter.

Daglig leder Charlotte G. Krafft i Energiomstilling Vest tror et hydrogensenter på Vestlandet vil kunne bli en motor for  forsterket samarbeid mellom industri og akademia.

Et senter med utspring i forskningssentrene i Bergen vil ha en umiddelbarnærhet til en stor del av Norgesenergiproduksjon, skipsfart ogmaritim industri, næringer somallerede står midt i det grønneskiftet.

Det tror også Høyres stortingsrepresentant Liv Kari Eskeland (H). Den tidligere Stordordføreren mener regionen må kjenne sin besøkelsestid.. – Alt ligger til rette for en knallsterk hydrogen-FME-søknad fra Vestlandet. Vi har bedriftene,prosjektene, klyngene og sterkeforsknings- og utdanningsmiljøer. Det er på Vestlandet de nye grønne jobbene vil komme, sier Eskeland.

Hun får støtte av partikollega Olve Grotle, som er ordfører i Sunnfjord og Høyres førstekandidat fra Sogn og Fjordane.

– Regionen har et unikt,sterkt og spennende næringsliv som satser på alt fra skipsbygging, karbonfangst til batteriutvikling. Et godt samarbeid med utdanningsinstitusjonene ville skape merverdi og være bra for alle parter, sier Grotle.

Les saken i Bergens Tidenende her!

Photos; Pixabay, Helge Hansen -BKK ; Alena Joval, Andreas Graven -NORCE

Other updates

No items found.